Kalastaminen

Miekojarvi_kuhat.jpgNapapiirillä sijaitsevan Miekojärven järvialue on erityisesti vesiretkeilyyn hyvin soveltuva
kohde. Puhtaat ja laajat vesialueet houkuttelevat kalastamaan ja luonnon muovaamat 
hiekkarannat kutsuvat uimaan. Miekojärven järvialuetta reunustavat rantametsät ja paikoin jyrkkinäkin kohoavat vaarojen rinteet. 

Osa Miekojärven alueesta on otettu mukaan rantojen- suojeluohjelmaan, jonka mukaan maamme arvokkaimmat rannat säilytetään rakentamattomina, nykytilassaan arvokkaina luonnonalueina. Seudulla on myös arvokkaita vanhoja metsiä. Alueen luontoa voi tarkkailla paitsi vesitse, myös luontopolkuja ja muita reittejä pitkin patikoimalla. Miekojärvelle voi tehdä päiväretkiä tai viettää pidemmänkin ajan alueeseen tutustuen, kalastellen ja lomaillen.

Miekojärven vesillä voitte nauttia upeista maisemista ja rentoutua kalastellen kipparin kanssa. Halutessa voimme rantautua nokipannukahville tai nauttimaan nuotion äärellä valmistettuja herkkuja. Elämykseen osallistuvat tarvitsevat vain ulkoiluun soveltuvat, kelin mukaiset vaatteet sekä ripauksen erähenkeä. Kalastusta varten tarvitaan valtion kalakortti.

Miekojärven tyypillisimmät kalastustavat ovat vetouistelu, kalastaminen verkoilla ja nuottaus. Venekuljetus ja venevuokraus Karhumaan venesatamasta ja Sirkkakosken venesatamasta (Max 7 hlö/1200kg). Tyypilliset saaliskalat ovat kuha, taimen, hauki, ahven, harjus, ja kirjolohi. 

Varustuksena Miekojärvellä on etuhytillinen Tracker Targa 17 Seamax -kalastusvene Hondan 90 hv nelitahtikoneella. Varustus: 2 x GPS, kaikuluotain, karttaplotteri, radio/CD-soitin, syöttikaukalo, saaliskaukalo, +20 vetovapaa, 2 x Cannonin takila, 2 x Scotty-sähkötakila, 2 x plaanarikela + plaanarit, +500 uistinta.


miekojarvi.jpg